Fittie in atletiekland! Hardlopers Farah en Gebrselassie bekvechten over diefstal in hotel

25 april 2019

Getty Images

Mo Farah en Haile Gebrselassie, 2 grote namen in het langeafstandslopen, hebben voor flink wat opschudding gezorgd door ruzie met elkaar te maken. Aanleiding daarvoor is een incident in maart in Ethiopië. Beschuldigingen vliegen over en weer.


Te beginnen bij Farah. Hij werd tijdens een trainingsstage in Ethiopië in z'n hotel bestolen van veel geld, 2 telefoons en een duur horloge. Dat hotel is eigendom van Gebrselassie en daar ligt, volgens Farah, precies het punt: zijn 46-jarige hardloop-collega zou namelijk te weinig hebben ondernomen tegen de diefstal. Gebrselassie reageerde pissig en had ook z'n woordje klaar.

Fittie!
De 36-jarige Brit zou zich namelijk respectloos gedragen hebben en vervolgens het hotel hebben verlaten zonder te betalen. Ook zou Farah een andere atleet hebben belaagd. Terwijl de Engelsman zei "ontgoocheld te zijn in Gebrselassie, omdat hij er niks aan deed", had de Ethiopiër duidelijk een andere mening.

"Farah maakte geen gebruik van onze kluisjes voor grotere geldsommen. Bovendien stapten we meteen naar de politie, die uiteindelijk niks kon vinden en het onderzoek zonder resultaten afsloot." Het lijkt erop dat het gekibbel van de 2 nog wel even doorgaat...
Haile Gebrselassie." />