Geen finale voor Nederlandse ploegen bij WK estafette

11 mei 2019

anp

Ramsey Angela, Terrence Agard, Leimarcin Bonevacia en Tony van Diepen hebben zich bij de WK estafette in Yokohama niet voor de finale van de 4x400 meter kunnen plaatsen. De Nederlandse atleten snelden in hun serie naar de 3e tijd (3.04,30) achter het favoriete Trinidad en Tobago (3.02,49) en Zuid-Afrika.


De Nederlandse ploeg kan zich nog wel voor de WK in Doha kwalificeren. Daarvoor volstaat een plaats bij de eerste 10 in Japan. Dat betekent dat ze minimaal als 2e moeten eindigen in de B-finale. Nederland liep in de series de 12e tijd.

Vrouwen
De Nederlandse vrouwen wisten zich ook niet voor de finale van de 4x400 meter te kwalificeren. Ze eindigden met een tijd van 3.30,07 als 4e in de serie, achter de Verenigde Staten (3.25,72), Italië en Frankrijk. Lisanne de Witte kwam niet in actie. Zij werd vervangen door haar zus Laura. Het is nog onduidelijk of Lisanne wel met Madiea Ghafoor, Lieke Klaver en Femke Bol in de B-finale mag uitkomen. Ook de Nederlandse vrouwen kwalificeren zich voor de WK in Doha als ze bij de beste 10 eindigen.