Internationale dopingbende opgerold die leverde aan topatleten

12 september 2017

ANP

Europol (het samenwerkingsverband van de politiediensten van de Europese Unie) heeft samen met de Spaanse Guardia Civil een grote dopingbende opgerold. Dat meldt Europol op haar website.


De politie kwam de bende op het spoor toen een sportcentrum op een Spaans eiland 'zomaar' doping verstrekte, zonder medische controle.

Doping, veel money, valse identiteiten...
De bende verzond de illegale doping, waaronder anabole steroïden, hormonen en lustopwekkende medicatie, via koeriersdiensten uit Bulgarije, Griekenland, Hongarije, Letland, Polen, Portugal en de VS richting Spanje. De bendeleden gebruikten daarbij valse identiteiten en verzonden grote hoeveelheden geld via pakketjes met de post om de koeriers te betalen. In 2 pakketjes bestemd voor een koerier uit Griekenland vond de politie zo'n 80.000 euro cash.

Fitnesskampioenen
Tijdens het onderzoek zijn in totaal 41 personen gearresteerd in verschillende Spaanse regio's. Enkelen van hen zijn beroemde atleten en internationaal bekende bodybuilding- en fitnesskampioenen. Maar wie het nou precies zijn, dat maakte Europol dan weer niet bekend.

Nog meer in beslag genomen
Naast de doping namen de agenten ook 200.000 euro aan cash, 5 luxe auto's, drugs en wapens in beslag.

reacties
ReageerReageer op dit bericht