Jammer! Geen promotie naar Super League voor Nederlandse atletiekploeg

BELGA

admin • 19:22, 11-08-2019 / Laatste Update: 22:48, 07-01-2024

De Nederlandse atletiekploeg heeft bij de EK voor landenteams in het Noorse Sandnes de begeerde promotie naar de Super League niet kunnen afdwingen. Oranje eindigde na 3 wedstrijddagen op de vierde plek met 249 punten.

Portugal won het klassement in de 1e divisie met 298 punten en verzekerde zich daarmee van een stapje hogerop. Alleen de winnaar verdiende een plek in de Super League.

'Beste prestatie van het toernooi' voor Visser

Lisanne de Witte won zaterdag de 400 meter in een tijd van 52,05 seconden en bezorgde Nederland daarmee 11 punten. Ook kogelstoter Denzel Comenentia pakte de winst met een afstand van 20,61 meter. De beide estafetteteams wisten op de 4x100 echter geen punten te pakken.

Nederland begon als nummer 3 aan de 3e en laatste dag. Nadine Visser won de 100 meter horden in een tijd van 12,98. Chris Garia schreef met een tijd van 20,85 de 200 meter op zijn naam. Visser werd na afloop gehuldigd voor de beste prestatie van het toernooi met haar winnende race.