Khalid Choukoud eerste grote naam voor marathon Rotterdam

2 januari 2018

SCS/Soenar Chamid

Khalid Choukoud is de 1ste grote naam die meedoet aan de 38ste NN Marathon Rotterdam. Op zondag 8 april wil de 31-jarige hadloper zijn persoonlijk record van 2.10.52 verbeteren.


Vorig jaar kapte Khalid Choukoud er na 30 kilometer mee vanwege een blaar onder zijn voet. Een jaar later gaat hij het nog maar eens proberen in Rotterdam. Hij krijgt daarbij opnieuw alle ondersteuning om op een mooie tijd te jagen. ,,Daar ben ik de organisatie dankbaar voor. Dat ze mij opnieuw een kans geven. Ik wil revanche nemen op vorig jaar”, zegt hij tegen het AD.

Door de blaar kon hij toen niet tot de finish de strijd aangaan met andere 2 Nederlandse toppers, Abdi Nageeye en Michel Butter. Dit jaar kan dat ook niet, want zij richten zich op het EK in augustus en lopen daarom niet mee in Rotterdam. ,,Ik wil maar 1 marathon per jaar lopen, dus als ik aan het EK mee ga doen, zal dat op de 10.000 meter op de baan zijn", zegt Choukoud. ,,Een gevecht met Abdi en Michel was heel mooi geweest, maar nu kan ik mij volledig focussen op de eindtijd."