Nederland 8e na chaotische wissel vlak voor 400 meter estafette

12 augustus 2017

ANP

Het estafetteteam van de Nederlandse topsprintsters is achtste geworden in de WK-finale. Het goud in de finale van de 4x100 meter bij de WK atletiek in Londen ging naar de Verenigde Staten. Groot-Brittannië werd tweede, Jamaica pakte het brons.


De wissels tijdens de race gingen prima, maar vlak voordat de vrouwen moesten lopen, waren ze genoodzaakt te wisselen door een blessure.

Blessure
Tessa van Schagen verving Madiea Ghafoor als startloopster in de finale. Ghafoor had na de series last van haar kuit gekregen. Van Schagen gaf nu het stokje door aan Schippers, die wisselde met Naomi Sedney. Jamile Samuel was de afmaakster.

Chaos
Toen duidelijk werd dat starter Madiea Ghafoor last had van haar kuit en vervangen moest worden door Tessa van Schagen, wilde Oranje ook de volgorde aanpassen. Schippers: ,,We waren daar tot heel kort voor de race nog mee bezig. We wilden in dezelfde volgorde lopen als op het Europees kampioenschap vorig jaar. Een andere naam mag dus wel, maar de volgorde veranderen kennelijk niet.''

Paniek
Het leidde tot lichte paniek in de ploeg, gaven de sprintsters aan. Een achtste plaats was het resultaat. ,,De wissels konden scherper'', zei Naomi Sedney. Jamile Samuel, die de race afmaakte: ,,Ik ben chagrijnig met een randje van tevredenheid.''
reacties
ReageerReageer op dit bericht