Ouders atleet Roelf B. begrijpen niets van arrestatie: ‘Feest en drugs? Niets voor hem’

17 augustus 2019

SCS/Erik van Leeuwen

De ouders van atleet Roelf B. begrijpen niets van de arrestatie van hun zoon in Hongarije. Waar B. is opgepakt voor drugshandel omschrijven zij hem in een interview met de Volkskrant als een zeer gedisciplineerde sporter.


B. en Gert-Jan N., de medeverdachte, werden vorige week op het festival Sziget gepakt met bijna 2.700 xtc-pillen en een behoorlijke hoeveelheid marihuana. Ze verkochten de drugs vanuit hun tent op de festivalcamping. De handel van de 2 zou goed zijn voorbereid. Zo vond de politie prijslijsten die onder de bezoekers van het festival rondgingen.

'Drugs en feesten? Niks voor hem'
Enkele dagen later werd ook in hun auto een flinke hoeveelheid drugs gevonden. Er deden verhalen de ronde dat B. vorig jaar ook drugs zou hebben verkocht op Sziget. Volgens zijn vader is dat "uit de lucht gegrepen". Het zou de 1e keer zijn dat zijn zoon naar het Hongaarse festival ging.

Een soort gelijk festival was eigenlijk nooit echt iets voor hem, zeggen zijn ouders. "Roelf ging nooit uit", zegt zijn vader tegen de Volkskrant. "Hij ging altijd om 23.00 uur naar huis, de anderen gingen dan nog door. Maar hij wilde per se 9,5 uur per nacht slapen, ook in het weekend."

De 2 Nederlandse mannen hangt een zeer flike celstraf boven het hoofd. Als zij definitief worden veroordeeld, kunnen ze een verzoek indienen om hun straf in Nederland uit te zitten. Het duo blijft nog zeker een maand vastzitten in Boedapest.

Geen geld en geen contact
Vanuit zijn cel zou B. om een elastische band hebben gevraagd, zodat hij door kon gaan met trainen. B. zou volgens zijn vader ook niet opmerkelijk veel geld hebben. "Dus hij heeft never nooit iets kunnen betalen aan die drugs." De ouders hebben nog geen direct contact met B. gehad. Wel heeft zijn vader een briefje gegeven via de advocaat van de atleet. De ouders van B. hebben wel contact met de ouders van medeverdachte N.