Sifan Hassan is blij dat ze haar wereldrecord weer kwijt is: ‘Nog harden trainen voor Spelen’

9 juni 2021

ANP

Sifan Hassan is in zekere zin blij dat ze na 2 dagen al haar wereldrecord op de 10.000 meter is kwijtgeraakt aan Letesenbet Gidey. "Aan de ene kant weet ik nu dat ik nog harder moet trainen voor de Olympische Spelen van Tokio, maar ik vind het ook mooi voor onze sport", zei de atlete op een persbijeenkomst van de Diamond League in Florence.


"2 keer een wereldrecord zo kort achter elkaar geeft aan dat de 10.000 meter een populaire afstand is en ik wil niets liever dan dat de mensen spannende races zien."

Hengelo
De 28-jarige Hassan liep afgelopen zondag op de FBK Games in Hengelo in een lange solo dik 10 seconden van het vorige wereldrecord op de 10.000 meter af en zette het op 29.06,82. De Ethiopische Letesenbet Gidey dook dinsdag met 29.01,03 ruim onder de tijd van Hassan bij de Ethiopische kwalificatiewedstrijden, die ook werden gehouden in het atletiekstadion in Hengelo.

"Ik feliciteer haar bij deze, want het is een geweldige prestatie. Ik wist ook dat ze ertoe in staat was. Echt, ik ben blij voor haar. Ik ken haar goed en ze is een aardige meid. We gaan er in Tokio een spannende race van maken, dat is zeker.”