Van Pol heeft geen spijt van uitspraken over zusjes Wevers: ‘Ik heb het wél zo ervaren’

11 augustus 2022

ANP

Turnster Vera van Pol heeft geen spijt van de uitspraken die ze eind vorig jaar heeft gedaan in een interview met De Limburger. Van Pol vertelde tegen de krant onder meer over de verminderde relatie met de zussen Sanne- en Lieke Wevers, als gevolg van de turncrisis die ontstond na onthullingen van (oud-)turnsters over grensoverschrijdend gedrag door coaches.


"Spijt is een groot woord, want ik heb het wél zo ervaren", zei Van Pol tijdens de Europese kampioenschappen in München. Daarna voegde ze eraan toe: "Maar ik had het niet in de media moeten zeggen. Al heb ik niet bewust het interview zo gegeven. Het kwam ter sprake en het was misschien niet slim om me zo uit te laten."

"Onwerkbare situatie"
Sanne Wevers stapte eind juni uit de nationale turnselectie vanwege een "aanhoudende, onwerkbare situatie" die zou zijn ontstaan door het gedrag van Van Pol. Maar de onrust binnen het turnen deed wel wat met haar, bekende ze.

"Het was lastig, omdat ik zelf ook heel jammer vind hoe het is gegaan. Het doet wat met je, niet alleen als sporter maar ook als men", zei de 28-jarige Limburgse. "Het is heel lastig geweest, omdat wij lang geen bondscoach hebben gehad of een technisch directeur. En toen het eenmaal weer begon te lopen en dingen duidelijk begonnen te worden, gebeurde dit. Maar ik heb geprobeerd me te focussen op de EK en dat is wel heel erg goed gelukt. Het team staat los van het conflict tussen Sanne en mij."