Vetter nog niet tevreden: ‘Ik merk dat ik heel gestrest ben’

9 augustus 2018

Getty Images

Anouk Vetter staat na dag 1 van de zevenkamp op de 5de positie. De 25-jarige titelverdedigster kende een bijzonder wispelturige dag 1, maar maakt morgen nog wel kans op het podium.


’s Ochtends raakte Anouk Vetter bij de start van de 100 meter horden al van slag toen de speaker haar als titelverdediger aankondigde. "Ik stond te trillen, zoals ik dat nog nooit heb meegemaakt. Ik dacht echt: 'wat is dit?'", vertelde ze tegenover het Algemeen Dagblad.

Later op de dag acteerde ze juist emotieloos, vond ze zelf. "Ik merk dat ik heel gestrest ben. Het ging fucking moeizaam", besloot Vetter, voordat ze naar het atletenhotel ging.

Kans op medaille
Toch is er hoop. Op de afgelopen WK klom de nationaal recordhouder op de laatste dag met 'leipe prestaties' op verspringen en speerwerpen alsnog naar het brons.

Na 4 van de 7 onderdelen staan Katarina Johnson-Thompson, Nafi Thiam, Carolin Schäfer en Ivona Dadic boven haar. Een herhaling van haar topprestatie van 2 jaar geleden in Amsterdam is mijlenver weg in dit sterk bezette veld. Maar Vetter geeft niet op. "Dit is de meerkamp. Soms is er geen zak aan, dan is het weer leuk, maar altijd weer spannend. Alles is mogelijk."