Visser derde op horden bij Diamond League Birmingham, Dutkiewicz wint (video)

Trevor Wagener • 16:55, 18-08-2018 / Laatste Update: 13:41, 07-01-2024

Nadine Visser heeft bij de Diamond League in Birmingham genoegen moeten nemen met de 3e plaats op de 100 meter horden. De houdster van het Nederlands record (12,71 seconden) klokte 13,07. Visser moest het afleggen tegen de twee Duitse atletes die haar vorige week ook al voor waren gebleven bij de EK in Berlijn.

Pamela Dutkiewicz, goed voor zilver op de EK achter Elvira Herman uit Wit-Rusland, won in Birmingham in 12,84. Cindy Roleder eindigde als 2e in 12,96. De Europees kampioene van Amsterdam 2016 had in Berlijn brons gepakt.

Vlugge Duitsers

Visser greep op de Europese titelstrijd net naast een medaille. De 23-jarige atlete uit Hoorn eindigde daar als 4e in 12,88. Een valse start van de Belgische Eline Berings zorgde ervoor dat de hordeloopsters in Birmingham nogmaals in het startblok moesten plaatsnemen. Visser raakte de 1e horde en kon de 2 Duitse vrouwen daarna niet meer bijhalen.