Whoa! Jochie van 6 loopt marathon uit in 8:35 onder dwang van ouders

13 mei 2022

Getty Images

Een Amerikaans jochie van 6 jaar heeft een marathon uitgelopen in 8 uur en 35 minuten. Hulde! Of is het allemaal toch niet zo fraai als het lijkt? Volgens andere deelnemers kwam de jongen, Rainier, huilend en uitgeput over de finish. Ze menen dat de ouders hun kind dwongen om door te blijven rennen.


Dit alles speelde zich af bij de Flying Pig Marathon, eind april 2022. De hele familie Crawford deed mee: Rainier, zijn 2 ouders en 5 zussen plus broers. Plaats van handeling was Cincinnati.

De moeder, Kami, maakte het er niet beter op, door op Instagram te melden dat ze Rainier beloofde om hem 2 dozen Pringles-chips te geven als hij door zou gaan. Ook schrijft ze dat Rainier het lichamelijk zwaar had. Elke 3 minuten vroeg hij of hij even mocht gaan zitten.

Kinderbescherming
De kinderbescherming heeft zich ook al mat de zaak bemoeid. "Gisteren belde opeens de CPS (Child Protective Services) onaangekondigd bij ons thuis aan", schreven de ouders een paar dagen na de marathon. "Dit is een eng proces omdat kinderen tegen hun wil worden verhoord, ver weg van de ouders. Op basis daarvan wordt bepaald om kinderen weg te nemen." Een uitslag van de ondervraging is nog niet bekend.

Huilen
Mama erkent dat haar zoon huilde. "Maar elk gezinslid heeft geweend tijdens de marathon. Zijn gehuil zou niet anders zijn geweest mochten we een dagje zijn thuisgebleven. Mensen die stellen dat hij het grootste deel van de marathon heeft gehuild, zijn fout. We hebben uren aan beeldmateriaal die dat kunnen bewijzen."

Onbedoeld is het gezin nu beroemd (of befaamd) geworden in de VS. Grote sites en bladen als Today en CBS wijden een verhaal aan de zaak.

YouTube
De familie heeft trouwens een YouTube-kanaal. Daarop plaatsten ze eerder een video over de poging van Rainier om een halve marathon te rennen.
(De foto boven dit artikel heeft geen betrekking op de familie Crawford.)