De Witte moet genoegen nemen met brons op 400 meter bij Grand Prix Glasgow

Sjors Tanis • 20:25, 15-02-2020 / Laatste Update: 18:54, 13-12-2023

Lisanne de Witte heeft haar goede vorm in dit indoorseizoen niet kunnen bekronen met een toptijd op de 400 meter bij de Muller Indoor Grand Prix van Glasgow. De Nederlandse eindigde als 3e in 53,23 seconden achter de Britse Jessie Knight (51,57) en de Poolse Justyna Swiety-Ersetic (51,68).

De Witte liep eerder deze winter nog een persoonlijk record van 51,90, iets boven het Nederlands record.

Hinder van val

De Witte, die vorig voorjaar in dezelfde hal nog de bronzen medaille had veroverd op deze afstand bij de EK indoor, ondervond veel hinder van een valpartij van een atlete uit Jamaica. De Witte raakte iets uit balans en verloor de aansluiting bij de 2 vooraan.

Sedney en Boons

Naomi Sedney eindigde als 8e en laatste op de 60 meter in 7,52. De Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce, die afgelopen zomer voor de 4e keer wereldkampioene werd op de 100 meter, won de korte sprint in 7,16. Eefje Boons plaatste zich voor de finale van de 60 meter horden, waarin ze als 8e en laatste over de finish kwam in 8,34. De Wit-Russin Alina Talaj won in 8,03.