Yes! Hassan en Krumins halen olympische limieten voor de 10.000 meter

EPA

admin • 13:36, 03-05-2019 / Laatste Update: 09:49, 08-01-2024

Sifan Hassan en Susan Krumins hebben tijdens de Payton Jordan Invitational in het Amerikaanse Stanford op de 10.000 meter voldaan aan de internationale limiet voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Het duo plaatste zich ook voor de WK atletiek, eind september en begin oktober in Doha.

Hassan won de race in 31.18,12, Krumins werd 2e in een tijd van 31.23,81. Achter het Nederlandse tweetal eindigde de Nieuw-Zeelandse Camille Buscomb als 3e.

De internationale limiet voor deelname aan de Olympische Spelen staat op 31.25. De Atletiekunie moet de limiet voor de 10.000 meter nog naar buiten brengen. Voor de WK in Qatar is 31.50 de prestatie-eis.

'Dacht dat ik het niet zou halen'

"Ik dacht met het ingaan van de laatste ronde dat ik het niet meer ging halen, die laatste ronde moest zo snel gaan. Ik begon met sprinten en zag op 200 meter voor de finish dat het nog harder moest. Het is gelukt, de limieten voor WK én Olympische Spelen zijn binnen", sprak een tevreden Krumins.

Het WK atletiek beginnen op zaterdag 28 september.