Basketballer Stephen Curry gaat films en tv-series maken

24 april 2018

Photo News

De Amerikaanse basketballer Stephen Curry gaat kijken of hij het kan maken in de showbizz-wereld. De 30-jarige speler van de Golden State Warriors heeft een nieuw contract getekend met Sony Pictures Entertainment. Ze gaan samen films en tv-series maken.


Curry treedt daarmee in de voetsporen van LeBron James, die onder meer het populaire tv-programma The Wall heeft geproduceerd.

"Ik voel me vereerd dat ik dit platform krijg", zei Curry. "Ik wil het gebruiken om de wereld positief te beïnvloeden." De basketballer, die de Warriors in 2015 en vorig jaar naar de titel in de NBA leidde en 2 keer werd gekozen tot meest waardevolle speler (MVP) van de competitie, gaat zich in Hollywood focussen op programma's over familie, geloof en sport. Curry is momenteel herstellende van een enkelblessure. Hij hoopt tijdens de 2e ronde van de play-offs zijn rentree te maken bij de Warriors.

Geld
Onbekend is hoeveel Curry gaat verdienen met zijn nieuwe baantje bij Sony. De basketballer verlengde vorig jaar zijn contract bij de Warriors met vijf jaar. Hij gaat in die periode een slordige 175 miljoen euro verdienen.