🎥 | Basketballers Hawks naar finale Eastern Conference

Sjors Tanis • 14:34, 21-06-2021 / Laatste Update: 09:25, 05-01-2024

De basketballers van Atlanta Hawks hebben zich voor het eerst in 6 jaar verzekerd van een plek in de finale van de Eastern Conference in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De ploeg won de 7e wedstrijd in de 2e ronde van de play-offs van Philadelphia 76-ers met 103-96 en beslisten de reeks met 4-3.

Bij de 76'ers was Joel Embiid goed voor 31 punten. Maar hij kon zijn ploeg hiermee niet naar de overwinning leiden.

Voor Vaderdag

Kevin Huerter was de grote man bij de Hawks. Hij maakte 27 punten. Trae Young was goed voor 21 punten en 10 assists. Na de wedstrijd deed Young zijn shirt uit en liep ermee de tribunes op om het aan zijn vader te geven. "Een winnend shirt. Ik wilde deze wedstrijd winnen voor mijn vader op Vaderdag."

Suns vs. LA Clippers

Phoenix Suns won de 1e wedstrijd in de finale van de Western Conference met 120-114 van Los Angeles Clippers. De Clippers staan voor het eerst in hun geschiedenis in deze eindstrijd. Maar ze waren niet opgewassen tegen de Suns, die in Devin Booker de uitblinker hadden. Hij maakte 40 punten, pakte 13 rebounds en gaf 11 assists.