Basketballers door verlies tegen Polen ver verwijderd van WK

admin • 22:59, 29-11-2018 / Laatste Update: 19:48, 04-01-2024

De Nederlandse basketballers hebben de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Polen met ruime cijfers verloren. In de Maaspoort in Den Bosch ging de ploeg van bondscoach Toon van Helfteren onderuit met 78-105. Plaatsing voor het WK basketbal in 2019 is daardoor ver weg.

Oranje keek na het eerste kwart tegen een achterstand van 27-18 aan en zag de bezoekers in het 2e kwart nog verder uitlopen: 37-53. Na de rust probeerden de basketballers dichterbij te komen, maar Polen hield eenvoudig stand: 61-79. In het laatste kwart kon Oranje geen vuist meer maken.

Door de nederlaag hebben de basketballers een achterstand van 2 punten op Hongarije en Kroatië en 3 punten op Polen. Koploper Litouwen is al geplaatst voor het WK. Zondag volgt voor Oranje in Boedapest een wedstrijd tegen Hongarije.