Basketballers winnen na historische nederlaag gewoon van Canada (video)

26 augustus 2019

Na de verloren wedstrijd tegen Australië, de 1e in 78 potjes, heeft Team USA de draad weer opgepakt. De ploeg van coach Gregg Popovich won in een volgend oefenpotje met een dikke 84-68 van buurland Canada.


Zonder absolute topsterren mag Amerika dan een uitgedunde ploeg hebben: bij buurland Canada, die met de Toronto Raptors sinds juni een NBA-kampioen in huis hebben, zit het al helemaal niet mee.

Lijst met afhakers
Bondscoach Nick Nurse (ook trainer van de Raptors) kan niet beschikken over mannen als Kelly Olynik (Miami Heat), Jamal Murray (Denver Nuggets), Anrew Wiggins (Minnesota Timberwolves), Shai Gilgeous-Alexander (LA Clippers) en rookie RJ Barret (New York Knicks). Wat overblijft is een handvol NBA-bankzitters en spelers die in Europa uitkomen.

Tweederangs
Tegen Amerikanen als Donovan Mitchell (Utah Jazz), Kemba Walker, Jaylen Brown en Jayson Tatum (Celtics) en Khris Middleton (Milwaukee Bucks) was er dus geen houden aan. Amerika ging als een dolle stier van start en stond daardoor na het 1e kwart al met 20-9 voor. Bij rust stond het 46-31. In de hele wedstrijd kwam het geen enkele keer op achterstand.

Amerika speelt zondag 1 september (14.30 Ned. tijd) in China zijn 1e groepswedstrijd van het WK. Tsjechie is daarin de tegenstander. Canada begint 5 uur eerder tegen Australië.