Basketbalwereld wordt gek: Ben Simmons mikt driepunter raak! (video)

9 oktober 2019

Fans van de Philadelphia 76ers moesten waarschijnlijk 2 keer met hun ogen knipperen toen een van hun sterspelers, Ben Simmons, een bal van achter de 3-puntslijn ringloos binnenschoot. Een driepunter? Dat is toch helemaal niet zo bijzonder meer? Jawel, bij Ben Simmons is dat héél bijzonder.


De grote en technisch vaardige Simmons staat bekend als één van de grootste talenten in de NBA, maar met zijn belabberde schot had hij tegelijk een grote zwakte. Na 2 seizoenen in de NBA schoot hij nooit een 3-punter raak.

Grappen en grollen
Het werd zo erg dat fans er grappen over begonnen te maken en verdedigers zich konden inspelen op de zwakheden van Simmons. Na het teleurstellende vorige seizoen, waarin de latere kampioen Toronto Raptors na een krankzinnig einde de Sixers uitschakelden, beloofde Simmons er iets aan te doen.
Blijdschap
Het lijkt er dus op dat Simmons de zomer heeft gebruikt om zijn schot in orde te krijgen, want deze zat er lekker in. Het moet gezegd worden dat de oefentegenstader, het Chinese Guangzhou Loong Lions, geen team van formaat is. Maar toch... Kijk eens hoe de spelers en fans hier uit hun plaat gaan!