Belgische basketbalster vertrouwt bond niet en weigert nationale team

4 oktober 2019

De Belgische basketbalspeelster Hind Ben Abdelkader wil al jaren niet uitkomen voor het nationale team. Daar doet de 24-jarige met Marokkaanse roots bijzonder geheimzinnig over. Nu heeft ze op Twitter een beetje uitleg gegeven, maar is ze nog altijd tering vaag over waarom...


"Ik vertrouw de Belgische basketbalbond niet. Basketbal is mijn passie, maar ik voel die niet bij de Cats.Dit is de eerste en laatste keer dat ik erover spreek"

Als we Sporza mogen geloven is Ben Abdelkader 1 van de beste speelsters die België ooit voortbracht. Jaren geleden liet ze haar kunsten ook zien in het nationale team, maar de laatste tijd niet meer. Ook vrijdag weigerde ze weer de oproep voor het team.

Tegenstrijdig
"Al enkele jaren wordt mij gevraagd waarom ik niet in de nationale ploeg zit. Sinds 2012 is mijn relatie met de basketbalbond tegenstrijdig. Ik vertrouw deze bond niet en daarom wil ik ook geen onderdeel meer zijn van deze organisatie. Basketbal is voor mij een passie. Bij de nationale ploeg vind ik die passie niet terug. Ik ben nu 24 en ik ben heel tevreden met waar ik sta in mijn carrière. Ik bedank elke club die mij kansen heeft gegeven."

'Met deze bond wil ik niet samenwerken'
"Ik zal altijd dat meisje uit Brussel blijven. Ik hou erg van het spelletje, maar met deze bond wil ik niet samenwerken. Ik wil geen onderdeel zijn van het nationale team, maar ik wens ze wel het allerbeste. Ze behaalden de voorbije jaren uitstekende resultaten en er is geen reden waarom dat zou veranderen. Dit is de eerste en de laatste keer dat ik hier over spreek. Ik concentreer me nu op mijn team Hatay en het begin van de competitie."

Vaag
Ben Abdelkader blijft in haar laatste tweet erg vaag over wat er nu precies aan de hand is: "Met drie andere letters had het er misschien helemaal anders uitgezien", valt er te lezen. En haar naam BEN is daarin dikgedrukt. Wie weet hoe het zit mag het zeggen...