Canadezen naar WK basketbal met succescoach van Raptors

17 juni 2019

EPA

Nick Nurse is aangesteld als bondscoach van het Canadese basketbalteam bij het WK in China in september. Dat heeft de Amerikaan, die de Toronto Raptors vorige week naar hun eerste NBA-titel leidde, laten weten. De 51-jarige Nurse pakte in zijn 1e seizoen bij de Raptors direct de NBA-titel, de 1e ooit voor een Canadese ploeg.


Nurse was tijdens de Olympische Spelen in 2012 assistent-coach van Groot-Brittannië. "Ik heb daar ontzettend veel geleerd als coach en ik hoop hiermee opnieuw veel ervaring op te doen." Waarschijnlijk zal hij Canada ook coachen tijdens de Spelen in Tokio in 2020. "De Spelen volgen een kleine 13, 14 maanden op het WK, maar het past prima in mijn schema. Ik lever er alleen wat vakantie voor in."

Sterke selectie
Canada is op het WK ingedeeld in groep H met Litouwen, Australië en Senegal. Voor de Canadezen is het de 1e WK-deelname sinds 2010. Volgens Glen Grunwald, voorzitter van de Canadese basketbalbond, beschikt Canada over ‘de getalenteerdste groep spelers ooit’. "Het grootste deel van onze NBA-spelers zal ons land vertegenwoordigen bij het WK", zei hij in mei.