‘Cavs’ winnen 1ste wedstrijd in serie tegen Raptors via overtime

2 mei 2018

EPA

Cleveland Cavaliers is uitstekend aan de halve finale van de NBA play-offs begonnen tegen Toronto Raptors. In Canada werd de 1ste wedstrijd van de serie gewonnen. Dat gebeurde niet via reguliere tijd, maar via overtime: 113-112.


Voor de zoveelste keer deze play-offs was LeBron James de grote man namens de Cavs. Hij noteerde een triple-double: 26 punten, 11 rebounds en 13 assists.

Hulp van anderen
Toch was het niet alleen James die met scherp schoot bij Cleveland. Eindelijk kreeg hij een keer bijval van zijn teamgenoten. Zo waren JR Smith, Kyle Korver, Jeff Green en Tristan Thompson goed voor respectievelijk 20, 19, 16 en 14 punten. Daarnaast had Thompson ook nog eens 12 rebounds, 1 minder dan de grote man daarin: Kevin Love (13).

Bij Toronto Raptors waren DeMar Derozan (22), Jonas Valanciunas (21) en Kyle Lowry (18) de scherpschutters. Het was echter niet voldoende om de verliezend NBA-finalist van vorig jaar te verslaan.

De serie gaat donderdag 3 mei verder. Ook dan wordt er gespeeld in het Air Canada Centre in Toronto. Vervolgens vliegt de hele bups naar Cleveland, waar op 5 en 7 mei de serie wordt vervolgt.