Cleveland Cavaliers trekt stand gelijk in NBA-finale

07:42, 08-06-2015 / Laatste Update: 08:29, 13-12-2023

Cleveland Cavaliers heeft zondagavond in Oakland (lokale tijd) de tweede wedstrijd in de finale van de play-offs om de titel in de Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) gewonnen. De ploeg van sterspeler LeBron James versloeg Golden State Warriors voor eigen publiek met 95-93.

Dat gebeurde in de verlenging nadat de bezoekers in het vierde en laatste kwart een voorsprong van elf punten in de laatste drie minuten uit handen hadden gegeven. Het eerste duel had Golden State Warriors in de verlenging gewonnen. De stand in de best-of seven serie is nu 1-1. De volgende twee wedstrijden worden in Cleveland gespeeld.

De Cavaliers toonden in Californië aan, dat de ploeg ook zonder Kyrie Irving voldoende kwaliteit heeft om Golden State Warriors te kunnen verslaan. De Allstar-speler liep in de eerste wedstrijd van de finalereeks een gebroken knieschijf op en onderging zaterdag een operatie. Dankzij met name de kapitale inbreng van James, in het eerste duel al goed voor 44 punten, liep het tweede duel toch goed af. De kopman van de Cavaliers bracht 39 punten, 16 rebounds en 11 assists op zijn naam.

,,Voor ons is dit een heel emotionele overwinning'', doelde James op de zware knieblessure bij zijn ploeggenoot. ,,We hebben een paar zware dagen achter de rug. Als je dan op deze manier toch nog weet te winnen, na eerst nog een ruime voorsprong te hebben verspeeld, geeft dat veel kracht en vertrouwen voor de komende wedstrijden in de finale.''

Stephen Curry stelde bij de thuisploeg danig teleur. De meest waardevolle speler van het reguliere seizoen faalde liefst dertien keer vanaf de driepuntenlijn. Daarmee bereikte hij een dieptepunt in de NBA-finale.

Uitslagen NBA

Finale: Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 93-95 na verlenging. Stand: 1-1 (best-of-seven).