Deze sterren van de NBA willen graag naar de Spelen in Tokio

22 juni 2021

Getty Images

De organisatie van de Olympische Spelen kan de gouden medaille bij het mannenbasketbal alvast klaarzetten voor de Verenigde Staten. Team USA gaat waarschijnlijk met een zieke line-up naar Tokio. Steeds meer sterren uit de NBA hebben 'ja' gezegd op een uitnodiging voor het team.


Deze week kwamen daar Kevin Durant en James Harden (Brooklyn Nets) bij. Zij werden uitgeschakeld in de play-offs van de NBA, alleen hebben nog wel zin in een toetje. Kris Middleton en Jrue Holiday (Milwaukee Bucks) willen ook naar Tokio, zij kunnen nog wel de Finals halen.

Vedettes genoeg
Naast de 4 eerder genoemde spelers wil ook het volgende rijtje vedettes naar de Spelen: Bam Adebayo (Miami Heat), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Draymond Green (Golden State Warriors), Jayson Tatum (Boston Celtics) en Bradley Beal (Washington Wizards). Bondscoach Gregg Popovich, die normaal gesproken coach is van San Antonio Spurs, moet uiteindelijk de selectie samenstellen. De verwachting is dat er nog wel wat spelers bijkomen.

Wie er zeker niet bijzijn in Japan zijn LeBron James en Stephen Curry. De absolute wereldsterren laten het toernooi schieten om fit aan het volgende seizoen te verschijnen. Ook Donovan Mitchell van Utah Jazz heeft geen trek in de Spelen.

Het olympisch basketbaltoernooi begint op 3 augustus. Team USA was in 2008, 2012 én 2016 de beste, komt daar in 2021 weer een gouden plak bij?