Ex-teamgenoot Michael Jordan spuwt vuur over ‘The Last Dance’ op Netflix: ‘Leugens’

20 mei 2020

AFP

Heel de (sport)wereld keek de laatste weken uit naar de maandag. Op die dag kwamen er namelijk telkens 2 nieuwe afleveringen van The Last Dance uit, de documentaire over de grootste basketballer aller tijden: Michael Jordan. Volgens velen is het ook de beste sportdocumentaire ooit gemaakt, maar niet iedereen is even blij mee.


Voormalig ploeggenoot Horace Grant, die ook aan het woord komt in de serie, heeft ‘teruggeschoten’ op beweringen die Michael Jordan over hem heeft gemaakt. Grant was een teamgenoot van Jordan tijdens de 1e 3 kampioenschappen met de Chicago Bulls en hij komt vooral tijdens de passages die periode veelvuldig aan het woord. 

'Leugens, leugens, leugens'
In een radio-interview met ESPN spuwde Grant vuur. Hij zei dat het ‘een leugen’ is dat hij veel informatie uit Sam Smith’s beroemde boek The Jordan Rules heeft gelekt, zoals Jordan zegt tijdens de documentaire. "Leugens, leugens, leugens... Als MJ een hekel aan mij heeft, laten we dit dan als mannen regelen”, zei Grant tijdens het interview.

'Hij probeert je te vernietigen'
"Laten we erover praten. Of we kunnen het op een andere manier regelen. Maar toch zegt hij dat ik de bron achter het boek was. Sam Smith en ik zijn altijd goede vrienden geweest. Maar wat er in de kleedkamer gebeurt, is heilig. Ik zou nooit iets persoonlijks naar buiten brengen. Het is allemaal afgunst. Ik zeg je, het is wrok. En ik denk dat hij dat bewees tijdens deze zogenaamde ‘documentaire’. Als je iets over hem zegt, maakt hij gehakt van je, dan gaat hij proberen je te vernietigen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@horacegrant54) op