Wat gebeurt er bij de Warriors? Basketballers nu de SLECHTSTE van de NBA

12 november 2019

ANP

De Golden State Warriors zijn dramatisch begonnen aan het nieuwe NBA-seizoen. De ploeg uit San Francisco won maar 2 van de eerste 11 wedstrijden. Daarmee zijn ze tot nu toe de slechtst presterende ploeg in de NBA. In een paar maanden tijd kelderden de Warriors van de absolute top naar de bodem van de basketbalcompetitie.


In mei bereikten de Warriors nog voor de 5e keer op rij de NBA-finale. In 2015, 2017 én 2018 werden ze kampioen. Een threepeat (3e titel op rij) lag voor het oprapen. Maar mede door blessures van Kevin Durant en Klay Thompson werden uiteindelijk de Toronto Raptors kampioen.

Verliesreeks
Nu ziet alles er anders uit. De Warriors wonnen tot nu toe nog maar 18,2 procent van de wedstrijden. Geen enkele ploeg in de Noord-Amerikaanse competitie begon zó slecht aan het seizoen. De verloren pot tegen de Utah Jazz (122-108) was alweer de 7e nederlaag op rij.
Blessures
Het is voor het grootste deel te verklaren met het gemis van de sterspelers. Durant, die er waarschijnlijk tot de zomer uit ligt, vertrok naar de Brooklyn Nets. Thompson bleef wél, maar ook hij lijkt pas volgend seizoen fit te zijn. Spelverdeler Stephen Curry en meesterverdediger Draymond Green bleven als enige sterspelers over, maar zij raakten dit ook seizoen geblesseerd. Curry kan met een gebroken hand zeker 3 maanden niet spelen, Green lijkt in een week terug te keren.

Russel
De enige sterspeler die nu iets kan betekenen voor de Warriors, is D'Angelo Russel. De guard bewandelde de omgekeerde weg van Brooklyn naar San Francisco en stelt tot nu toe niet teleur. Russel, ook een goede driepuntsschutter, is goed voor gemiddeld 26,3 punten per wedstrijd. In de wedstrijd tegen de Minnesota Timberwolves zorgde hij met 53 punten nog voor een persoonlijk record.
Groeipijn
Maar ook Russel kan er niet voor zorgen dat de Warriors weer gaan winnen. Zonder de andere sterspellers ziet ook coach Steve Kerr dat hij voorlopig nog moeilijke tijden verwacht. "We zullen groeipijn hebben, maar daar moeten we doorheen bijten. We moeten zorgen dat onze jonge jongens kunnen leren en groeien", zei hij op een persconferentie na de verloren wedstrijd tegen de Los Angeles Clippers.

Draymond Green was nog een stuk harder na 1 van de nederlagen. "Ik zou willen dat we het beter deden, waar de realiteit is dat we fucking zuigen!"