Golden State Warriors naar laatste 4 in het westen, Bucks verder in play-offs van het oosten

Eimert Pruis • 13:36, 28-04-2022 / Laatste Update: 05:38, 12-12-2023

Golden State Warriors heeft zich in de play-offs van de NBA ten koste van Denver Nuggets geplaatst voor de halve finales van de Western Conference. De Warriors wonnen in het eigen Chase Center het 5e duel met 102-98. 4-1 in duels.

Halverwege het duel stond het gelijk (48-48) en na het 3e kwart hadden de Nuggets zelfs een voorsprong van 78-70. In het laatste kwart lieten de Warriors het echter niet tot een 6e wedstrijd komen in de best-of-seven-serie.

Curry de man bij de Warriors

Stephen Curry was van grote waarde voor de thuisploeg en hij kwam tot 30 punten, evenveel als Nikola Jokic namens de bezoekers.

Tegenstander

De Warriors nemen het bij de laatste 4 op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Memphis Grizzlies en Minnesota Timberwolves.

Milwaukee Bucks

Milwaukee Bucks bereikte via een zege op Chicago Bulls de halve finales van de Eastern Conference. Het 5e duel, in Milwaukee, eindigde in 116-100. Giannis Antetokounmpo nam 33 punten voor zijn rekening namens de Bucks, die vorig jaar de titel pakten.