James Harden schiet Houston Rockets naar overwinning

14 november 2019

USA TODAY Sports

James Harden heeft Houston Rockets naar een overwinning op Los Angeles Clippers geleid. De Amerikaan schoot maar liefst 47 punten bij elkaar en had daarmee een groot aandeel in de zege: 102-93. 


De Rockets gaven aanvankelijk een ruime voorsprong uit handen en keken in het 4de kwart zelfs even tegen een achterstand aan, maar trokken de wedstrijd alsnog naar zich toe.

LA Lakers
Met 8 overwinningen tegenover 3 nederlagen staat de ploeg uit Houston in het westen op de 2de plek achter Los Angeles Lakers, dat tegen Golden State Warriors de 9de zege boekte: 120-94. LeBron James kwam tot 23 punten en 12 assists.

Blessure
De Warriors missen hun langdurig geblesseerde vedetten Stephen Curry en Klay Thompson. De NBA-finalist van de afgelopen 5 seizoenen is de slechtst presterende ploeg van dit seizoen, met 2 zeges tegenover nu al 10 nederlagen.

Sterke seizoenstart
Boston Celtics is juist bezig aan een sterke seizoensstart. De Celtics vierden tegen Washington Wizards hun 9de overwinning op rij: 140-133. Bij de Wizards kwam Bradley Beal tot 44 punten, maar dat bleek niet genoeg om de koploper van het oosten te verslaan.