Krankzinnige ontknoping bij Heat – Celtics: zorgt Boston voor NBA-historie?

28 mei 2023

Boston Celtics staat op de drempel om geschiedenis te schrijven in de NBA. Nog nooit kwam er een ploeg in de play-offs terug van een 0-3-achterstand. De Celtics zijn daar nu héél dicht bij. Afgelopen nacht werd, na een krankzinnig slot tegen Miami Heat, de 6e wedstrijd van de serie gewonnen, waardoor het 3-3 staat. De beslissing valt maandag in Boston.


Miami Heat knalde uit de startblokken en won de eerste 2 wedstrijden in het hol van de leeuw. Ook in de eigen FTX Arena werd gewonnen, waardoor het met 3-0 voorkwam in de best-of-7-serie. Daarna kwamen de Celtics ook op het bord: 3-1.

Historie
Ondanks de 0-3-achterstand zagen veel NBA-experts Boston nog altijd als favoriet om de serie te winnen. En dat is na afgelopen nacht zeker mogelijk. In Miami leken de Celtics op weg naar de beslissende 4e nederlaag; met nog 3,0 seconden op de klok stond het 103-102 voor de Heat.

Marcus Smart miste na de time-out zijn driepunter en dus leek de zege van Miami Heat binnen. Maar toen vloog Derrick White naar de basket voor de rebound. White tikte met nog een paar milliseconden te gaan
het winnende punt binnen. Dolle vreugde bij de Celtics, terwijl iedereen in Miami vol ongeloof achterbleef.