LaMarcus Aldridge kapt er 2 weken na debuut voor Brooklyn Nets mee

15 april 2021

Getty Images

LaMarcus Aldridge stopt per direct met basketballen, dat maakte hij donderdag via Twitter bekend. De 35-jarige Aldridge kampt met hartproblemen en kiest dus voor zijn gezondheid. Hij speelde sinds kort voor Brooklyn Nets.


Aldridge schrijft op Twitter: 'Tijdens mijn laatste wedstrijd had ik al last van hartritmestoornissen. Later die nacht werden de stoornissen alleen maar erger en dat werd een van de engste ervaringen in mijn leven. Nadien werd ik onderzocht in het ziekenhuis en intussen ben ik aan de betere hand, maar het heeft me toch aan het denken gezet. Gedurende 15 jaar heb ik basketbal op de 1e plaats gezet en nu is de tijd gekomen om voor mijn gezondheid en familie te kiezen.'

7-voudig All Star
Aldridge speelde sinds 2006 in de NBA, hij werd gedraft door Portland Trail Blazers. Die club verliet hij in 2015 voor een avontuur bij San Antonio Spurs. In totaal werd Aldridge 7 keer benoemd tot NBA All Star.

Onlangs tekende de boomlange speler (2.11 m) voor Brooklyn Nets, waar hij op 1 april debuteerde. Dat team maakte aan de hand van sterspelers Kevin Durant, James Harden en Kyrie Irving serieus aanspraak op het kampioenschap. Aldridge werd gehaald voor de breedte en had de nodige ervaring, helaas zit zijn carrière er nu op.