Lillard smijt Trail Blazers in laatste seconde naar winst, iedereen wordt gek (video)

24 april 2019

Portland Trail Blazers heeft in de play-offs van de NBA na een bijzonder einde het 5e duel met Oklahoma City Thunder gewonnen. De basketballers uit Oregon knokten zich in de ALLERLAATSTE seconde naar een 118-115-zege. Daardoor werd de best-of-sevenserie beslist: 4-1.


Met nog 2 seconden op de klok was het 115-115. Het duel leek uit te draaien op extra tijd, maar Damian Lillard bepaalde anders. Lillard besloot geen aanval op te zetten, maar voor eigen succes te gaan. Met een driepunter bezorgde hij de Trail Blazers de zege. Lillard werd vervolgens bedolven onder zijn ploeggenoten. De hoofdrol was sowieso al weggelegd voor Lillard, die in totaal liefst 50 punten voor zijn rekening nam. Bij Oklahoma City Thunder was Paul George goed voor 36 punten.

Raptors ook door
Toronto Raptors won voor de vierde keer op een rij van Orlando Magic: 115-96. Daarmee beslisten de Raptors de series in hun voordeel. Denver Nuggets leidt tegen San Antonio Spurs met 3-2 na een 108-90-overwinning. De Nuggets verzekeren zich bij winst van het volgende duel van een ontmoeting met de Trail Blazers.