Los Angeles Lakes kan niet zonder James en Davis: kansloos verlies tegen Toronto Raptors

Eimert Pruis • 10:17, 08-12-2022 / Laatste Update: 03:58, 12-12-2023

Los Angeles Lakers heeft in de NBA zonder Anthony Davis en LeBron James een kansloze nederlaag geleden tegen Toronto Raptors. Het werd in Canada 126-113 voor de Raptors.

Davis moest het duel aan zich voorbij laten gaan wegens ziekte, James werd gehinderd door een enkelblessure. Laatstgenoemde was wel aanwezig in Toronto, waar hij in de breaks - dik aangekleed en met een ijsmuts op - een aantal keer op de basket wierp.

Geen moment in de wedstrijd

De Lakers kwamen er geen moment aan te pas in de Scotiabank Arena en hadden zelfs geen enkele keer een voorsprong. De Duitser Dennis Schröder was met 18 punten al de meest trefzekere speler en Thomas Bryant en Russell Westbrook namen beiden 16 punten voor hun rekening. Pascal Siakam en Fred VanVleet waren bij de thuisploeg beiden goed voor 25 punten.

Meer dan 5 minuten zonder treffer

Opvallend was dat de Lakers in het 2e kwart meer dan 5 minuten niet tot scoren kwamen en de Raptors 16 punten op een rij noteerden. "Het 2e kwart was defensief ons slechtste", zei Westbrook, die halverwege met zijn ploeg al tegen een 70-47-achterstand aan keek.

13e

De Lakers staan na de 2e nederlaag op een rij nu 13e in de Western Conference, de Raptors bezetten de 7e plek in de Eastern Conference.