Dit zijn de mooiste acties van de beste rookies in de NBA (video)

23 mei 2019

Nu ook de play-offs in de NBA de beslissende fase bereikt hebben, heeft de NBA het team met de beste rookies van het jaar bekendgemaakt. Als je de highlights ziet, zou je niet zo snel denken dat deze gasten pas 1 jaar achter de rug hebben.


Deandre Ayton, de man die vorige zomer door de Phoenix Suns als 1e gedraft werd, zit ook in het team. Het is niet waarschijnlijk dat hij de award van Rookie van het jaar krijgt. Die strijd lijkt tussen de 19-jarige Luka Doncic van de Dallas Mavericks (3e in de draft) en 20-jarige Trae Young van de Atlanta Hawks (5e) te gaan. Beide spelers zitten ook in het Rookie-team.

Revelaties
Luka Doncic was vooral in de 1e seizoenshelft een revelatie in de NBA. De twijfels die er waren over de oud speler van Real Madrid, nam de Sloveen al na een paar wedstrijden weg. Later in het seizoen liet ook point guard Trae Young zien waarom hij zo gewild was bij de teams.
Geen playoff-spelers
De overige 2 spelers in het team zijn Marvin Bagley III en Jaren Jackson Jr. Opmerkelijk feitje: Niemand van deze rookies haalde dit seizoen de play-offs.