📸 | NBA eert overleden David Stern met zwarte band op tenues

3 januari 2020

AFP

Op Nieuwjaarsdag bereikte de NBA het trieste nieuws dat David Stern op 77-jarige leeftijd was overleden. Stern was 30 jaar de baas van de competitie en maakte er een miljardenindustrie van. Hij wordt dan ook als grondlegger gezien van het huidige succes van de NBA. Daarom eert de NBA Stern voor de rest van het seizoen.


Alle teams dragen een zwarte band op het tenue. Bij de wedstrijd tussen Orlando Magic en Miami Heat zijn de banden te zien.

Lovende woorden
"Zonder David Stern zou de NBA niet zijn wat het vandaag is. Hij heeft de league door turbulente tijden geleid en laten uitgroeien tot een internationaal fenomeen en daarbij mogelijkheden geschapen die weinigen zich vooraf hebben kunnen voorstellen", sprak basketballegende Michael Jordan.

Ook LeBron James deed zijn zegje over Stern. "Bedankt voor je toewijding aan deze geweldige sport. Jij hebt ervoor gezorgd dat levens van zoveel jongens en mannen zijn veranderd. En nog belangrijker: je visie om onze lievelingssport wereldwijd op de kaart te zetten. Het was een eer je te kennen."