NBA-kampioen Leonard maakt de overstap naar zijn geboortestad Los Angeles

11 juli 2019

EPA

Kawhi Leonard gaat aankomend seizoen voor de LA Clippers spelen. Afgelopen seizoen beleefde de 28-jarige basketballer nog een droomseizoen bij de Toronto Raptors. Voor het eerst in de geschiedenis van de Canadese club werden zij kampioen in de NBA. Leonard komt uit Los Angeles en gaat nu dus in zijn geboortestad basketballen.


De geruchten over een overstap naar de Clippers gingen al langer rond en zijn nu bevestigd door de Clippers. ,,Dit is een historisch moment voor onze organisatie en onze fans”, zegt voorzitter Lawrence ,,We zijn dankbaar en vereerd dat Kawhi heeft besloten terug naar huis te komen.”

Lees ook: Welke monsterlijke duo's zien we volgend jaar in de NBA?

Al 2 keer kampioen
De Amerikaan veroverde in 2014 de titel in de NBA met San Antonio Spurs. Hij werd toen gekozen tot meest waardevolle speler (MVP) van de finale. Leonard was ook nu de uitblinker in de NBA-finale tussen de Raptors en de onttroonde kampioen Golden State Warriors.

George
De Clippers versterkten zich ook met Paul George. De 29-jarige Amerikaan, zesvoudig All Star, komt over van Oklahoma City Thunder. Net als Leonard is George geboren in de buurt van Los Angeles.