Nederlandse basketballers laten Kroatië ontsnappen

admin • 23:05, 26-02-2018 / Laatste Update: 06:30, 07-01-2024

De Nederlandse basketballers hebben de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië met 82-78 verloren. De ploeg van bondscoach Toon van Helfteren knokte zich in het 3e kwart nog goed terug in Zadar, maar moest in de slotfase buigen voor de thuisploeg. De Orange Lions hadden eerder thuis met 68-61 gewonnen van de Kroaten.

Oranje keek al snel tegen 10 punten achterstand aan in Kroatië en ging de rust in met een achterstand van 44-34. In het 3e kwart kwamen de Nederlanders echter terug tot 55-55 en namen ze zelfs een kleine voorsprong. De Kroaten namen het initiatief echter weer over en lieten Oranje niet nog een tweede keer terugkomen.

De Nederlandse ploeg verloor vorige week met 80-62 van Italië en heeft nu drie nederlagen en één overwinning. Komende zomer sluit Oranje de eerste groepsfase voor kwalificatie voor het WK van 2019 af met thuiswedstrijden tegen Roemenië (28 juni) en Italië (1 juli).