Nederlandse basketballers verliezen alles maar gaan tóch door naar volgende ronde WK-kwalificatie

5 juli 2022

De Nederlandse basketballers hebben het laatste duel van de 1e fase verloren van Italië. In de uitverkochte zaal van de Almere Pioneers verloren de boomlange Nederlanders de WK-kwalificatiewedstrijd met 81-92. Tóch zijn ze wel door naar de volgende ronde.


En dat heeft alles te maken met de uitsluiting van de Russen in de groep van Nederland. 'We' konden namelijk niet niet door naar de volgende ronde van de kwalificatie tot het WK. Ook al verloren de basketbalmannen iedere wedstrijd.

Aansluiting blijft lastig
Tegen de Italianen, waarvan een grote groep al eerder op de Olympische Spelen schitterde, was Nederland nog zo slecht nog niet. Maar echte aansluiting kon niet gevonden worden, iedere keer als Nederland iets dichter tot de Italianen kwam, namen de wit-blauwe shirts gewoon weer afstand van ons.

Eerder verloor Nederland in de uitwedstrijd van Italië en wist er in 2 wedstrijden ook niet gewonnen te worden van IJsland. Hopen dat het geluk wel aan onze zijde staat in de volgende ronde, want de punten van de 1e fase (0 dus voor Nederland) tellen mee in de 2e fase.