Magic Johnson kijkt uit naar LeBron in Lakers-shirt: 'Hij weet wat hij wil'
i

AFP

Magic Johnson kijkt uit naar LeBron in Lakers-shirt: 'Hij weet wat hij wil'

Bart van der Wijst • 19:44, 21-09-2018 / Laatste Update: 09:35, 15-01-2024

LeBron James zette deze zomer de basketbalwereld op zijn kop door Cleveland Cavaliers te verlaten voor Los Angeles Lakers. Bij die club komt hij een legende tegen: Magic Johnson. Hij is voorzitter van de club en heeft de nodige verwachtingen van de 33-jarige small forward.

"LeBron is zo intelligent", sprak Magic op het persmoment een maand voor de start van de NBA. "Hij weet wat hij wil en hoe hij zijn doelen kan bereiken. Hopelijk slaagt hij erin ons naar de play-offs te loodsen."

Niet al té veel verwachten

Toch is Johnson ook een beetje terughoudend over de komst van de absolute vedette van de NBA. "Ik besef dat het begin moeilijk zal zijn", erkende de voorzitter. "Veel jongens hebben nog niet samengespeeld, kennen elkaar niet. We hebben Luke Walton (hoofdcoach, red.) al gezegd dat hij zich geen zorgen moet maken als de seizoensstart minder is. "

Walton krijgt dus de tijd. "Hetzelfde gebeurde toen LeBron naar Miami (in 2012) ging en hij terugkeerde naar Cleveland (in 2014). We komen er wel, we zullen een mooie ploeg hebben."