Oeps! Basketbalster vergeet documenten en krijgt levenslange schorsing

5 juli 2016

Pro Shots

De 26-jarige basketbalster Chelsey Lee mag nooit meer basketballen in Zuid-Korea omdat ze geen geboortedocumenten heeft. Of ja, ze heeft ze wel - zegt ze - maar kan ze niet aantonen. Haar records zijn ook maar meteen ongeldig verklaard door de Zuid-Koreanen. Overigens beweert Lee, die geboren is in Miami, wel gewoon een overovergrootoma uit Zuid-Korea te hebben.

De schorsing volgt nadat aanklagers pushten voor de neutralisatie van Lee, omdat de teams in de Koreaanse basketballeague maar 2 spelers uit het buitenland mogen hebben. De speelster, die geboren is in Miami, won de 'rookie of the year award' in 2015-2016, maar die is ze nu dus ook kwijt volgens de BBC.

Club gaat Lee aanklagen
De club van Lee, Bucheon KEB Hana Bank, heeft excuses aangeboden. Ook gaan de Koreanen de Amerikaanse en haar advocaten aanklagen,

Coach opgestapt
Door het bizarre besluit van de WKBL (Koreaanse basketbalbond) zijn de eigenaar en coach van haar club Bucheon KEB Hana Bank opgestapt. Lee vecht haar schorsing aan door aan te tonen dat haar vader een oma uit Zuid-Korea heeft. Wordt vervolgd.