Oklahoma City Thunder doet oud-speler Westbrook pijn

10 januari 2020

USA TODAY Sports

Voor basketballer Russel Westbrook was het geen leuk weerzien met zijn oude ploeg Oklahoma City Thunder. Met zijn nieuwe werkgever Houston Rockets keerde hij even terug op het oude nest, maar werd met 0 punten weer terug naar huis gestuurd door de club waar hij 11 jaar actief was.


Zelf wist Westbrook toch 34 punten bij elkaar te gooien, maar dat waren er lang niet genoeg om het verschil te overbruggen. Het werd namelijk 113-92 voor City Thunder.

Westbrook groeide in Oklahoma City uit tot een van de grootste sterren van de NBA. De 31-jarige Amerikaan leidde de Thunder één keer naar de finale, in 2012, maar daarin was Miami Heat te sterk. Afgelopen zomer verhuisde hij naar Houston Rockets, in de hoop daarmee zijn eerste kampioensring te kunnen pakken. De Rockets staan in het westen keurig op de vierde plaats, maar moesten in Oklahoma City wel hun twaalfde nederlaag van dit seizoen incasseren. Bij de thuisclub haalden vijf spelers de dubbele cijfers, met Danilo Gallinari (23 punten) en Shai Gilgeous-Alexander (20) als beste schutters.