Pelicans winnen van titelverdediger Warriors, Rockets pakken voorsprong op Jazz

5 mei 2018

AP

New Orleans Pelicans heeft in de 2de ronde van de play-offs van de NBA voor een verrassing gezorgd door Golden State Warriors te verslaan. Het 3e duel tussen beide teams eindigde in 119-100.


De Warriors hadden de eerste 2 wedstrijden gewonnen en leiden in de best-of-sevenserie met 2-1. Zondag is in New Orleans de 4de ontmoeting.

Belangrijke overwinning
Anthony Davis speelde bij de Pelicans een belangrijke rol. De center maakte tegen de titelverdediger 33 punten en 18 rebounds. Ook routinier Rajon Rondo had met 21 assists en 10 rebounds een groot aandeel in de overwinning. "Een belangrijke overwinning voor ons", zei Davis na de wedstrijd. "We zijn klaar voor de volgende wedstrijd."

Slechte dag
Klay Thompson was met 26 punten de meest scorende basketballer van de Golden State Warriors, waar Kevin Durant (21 punten) en Stephen Curry (19 punten) juist geen goede dag hadden.

Houston Rockets vs Utah Jazz
Houston Rockets versloeg Utah Jazz met 113-92 en kwam daardoor in wedstrijden op voorsprong (2-1). Sterspeler James Harden noteerde 25 punten. Zijn ploeggenoot Eric Gordon kwam tot hetzelfde aantal. In Utah nemen de teams het zondag voor de 4de keer tegen elkaar op.