Rest van het NBA-seizoen wordt afgewerkt in Disney World, met maar 22 van de 30 teams

5 juni 2020

USA TODAY Sports

De Amerikaanse basketbalteams zijn akkoord gegaan met het voorstel van de competitie NBA om het lopende seizoen af te maken met slechts 22 van de 30 teams. De raad van eigenaars heeft zich achter het plan geschaard om de door het coronavirus gestaakte competitie af te maken in Disney World in de staat Florida.


De NBA zal de wedstrijden afwerken in het ESPN Wide World of Sports-complex dat zich in het resort bevindt en meerdere hotels en sportzalen heeft. Volgens het plan moeten de wedstrijden op 31 juli hervat worden. De finale, die gaat om 7 duels, staat voor oktober gepland. Op 12 oktober zou het seizoen voltooid moeten zijn. De teams houden hun trainingskampen op 30 juni tot 7 juli voordat ze naar Orlando afreizen.

1 extra team uit de Eastern Conference
De 22 teams zijn de top 8 uit beide competities aangevuld met 5 teams uit de Western Conference en 1 uit de Eastern Conference. Die hadden nog de grootste kans om de play-offs te bereiken. De teams zullen in Florida nog 8 reguliere competitiewedstrijden spelen om de plaatsing voor de play-offs te bepalen.

Speler besmet
De NBA was de 1e Amerikaanse competitie die werd stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat gebeurde op 12 maart nadat de Franse basketballer Rudy Gobert van Utah Jazz positief had getest.

Einde van bijzondere carrière
Omdat de Atlanta Hawks zich niet bij de 22 teams bevinden, heeft basketballer Vince Carter vrijwel zeker zijn laatste wedstrijd in zijn 22 jaar lange NBA-carrière gespeeld. De 43-jarige basketballer is de 1e basketballer die in 4 decennia actief is geweest. Hij had al aangekondigd dat hij na dit seizoen zou stoppen.