Rockets ontsnappen net in 1e play-off, Cavaliers gaan onderuit

16 april 2018

Photo News

Houston Rockets heeft de 1e play-offwedstrijd weten te winnen, maar dat kostte de beste ploeg uit de reguliere NBA-competitie wel de nodige moeite.


De Rockets moest in de openingspot met Minnesota Timberwolves zien af te rekenen, maar kwamen in het laatste kwart op achterstand. De basketballers uit Houston pakten toch de winst, met dank aan James Harden die een geweldige pot speelde. Hij scoorde 44 punten. De Rockets zijn hard op weg naar hun 3e titel in de belangrijkste basketbalcompetitie ter wereld. In 1994 en 1995 waren ze al de beste met Hakeem Olajuwon als uitblinker. De 2e pot met de Timberwolves in de best-of-sevenserie is woensdag, weer in Houston.

Cleveland Cavaliers
De ploeg van LeBron James, de Cleveland Cavaliers, liet zich in eigen huis verrassen door de Indiana Pacers: 80-98. James kwam weer eens tot een tripe-double (24 punten, 10 rebounds en 12 assists), maar hij kon niet voorkomen dat de NBA-finalist van de afgelopen 3 seizoenen voor het eerst in jaren een wedstrijd in de 1e ronde verloor. Victor Oladipo was de grote uitblinker bij de Pacers met 32 punten.