Shoeters op gemak langs Den Helder

18:49, 26-10-2014 / Laatste Update: 13:13, 13-12-2023

DEN BOSCH - De basketballers van SPM Shoeters Den Bosch hebben zondagmiddag gewonnen van Den Helder Kings, vorig seizoen nog tegenstander in de halve finale: 74-57.

Zonder de Amerikanen Brandy Curry (geblesseerd) en Reggie Johnson (niet speelgerechtigd) in de ploeg, speelden de Bosschenaren een rommelige eerste helft tegen de Noord-Hollanders. Aanvallend ging er veel mis bij de ploeg van Sam Jones, maar ondanks het veelvuldige balverlies (elf), was er halverwege toch een voorsprong: 32-25.

Na de pauze ging Shoeters aanzienlijk zorgvuldiger om met het balbezit, maar desondanks viel er in de Maaspoorthal nauwelijks te genieten van de matige en soms saaie wedstrijd. Zo nu en dan zorgde de in de eerste helft onzichtbare Chris Denson (19 punten) voor een opleving, maar dat was het dan wel. Ondanks het weinig overtuigende (aanvals)spel kwam de overwinning voor Shoeters nooit echt in gevaar.