‘Sixers’ nog altijd zonder zege

2 december 2014

'Sixers' nog altijd zonder zege

PHILADELPHIA - De basketballers van Philadelphia 76ers zijn na zeventien wedstrijden nog altijd zonder zege in de Amerikaanse NBA.

Hoewel de ploeg maandag zijn best deed tegen titelverdediger San Antonio Spurs, bleef de hatelijke nul staan. De Spurs wonnen met 109-103. Ze zagen in de slotfase van de wedstrijd een ruime voorsprong slinken tot 5 punten, maar de 'Sixers' konden niet doordrukken.

De ploeg uit San Antonio leunde op Kawhi Leonard, die 26 punten maakte. De sterspelers Tim Duncan en Tony Parker deden niet mee. Bij Philadelphia was Michael Carter-Williams topscorer met 24 punten.

Miami Heat liep tegen een zware nederlaag op. Washington Wizards won met 107-86 van de ploeg, die de afgelopen 4 seizoen in de finale stond van de NBA. Rasual Butler maakte 23 punten, John Wall noteerde er 18. Bij Heat was Chris Bosh goed voor 21 punten. Grote vedette Dwyane Wade, die zondag zijn rentree vierde met 27 punten tegen New York Knicks, vergaarde er nu 20. Heat staat op de 7e plaats in de Eastern Conference met negen zeges tegen acht nederlagen.