Basketballer Curry wil falend Amerika graag helpen op Tokio 2020

18 september 2019

USA TODAY Sports

Het Amerikaanse basketbalteam was de laatste zó goed, dat steeds minder topspelers zin hadden om nog mee te doen. Nu Team USA op het afgelopen WK Basketbal als een gieter is afgegaan, meldden de eerste sterren zich al voorzichtig voor het volgende toernooi.


Zo ook Stephen Curry, die door veel mensen gezien wordt als de beste schutter ooit. Volgens Curry is het 'zeker de bedoeling' dat hij volgende zomer het team naar goud helpt.

Drama
Team USA beleefde eerder deze maand een dramatisch wereldkampioenschap in China met een 7e plaats, maar Curry blijft optimistisch: "We zijn nog steeds de beste ploeg ter wereld. Ik vertrouw erop dat we volgend jaar bij de Olympische Spelen in Japan wél op sterkte zijn. Ik wil die ervaring graag een keer meemaken."

Debuut?
Waar Curry in China niet van de partij was, wil hij nog weinig problemen zien voor zijn aanwezigheid volgend jaar in Tokio: "Natuurlijk moet je altijd afwachten of blessures en andere problemen uitblijven, maar daar wil ik op dit moment nog niet aan denken." Het zou voor de speler van de Golden State Warriors zijn debuut zijn op de Spelen.