Tacko Fall speelde 11 minuten in de NBA, maar toch willen fans hem in de All-Star Game

3 januari 2020

EPA

Tacko Fall speelde maar 3 potjes in de NBA, maar alsnog willen fans hem in de All-Star Game in Chicago zien. De center - hoe kan het ook anders met een lengte van 2,54 m - heeft al meer dan 100.000 stemmen verzameld en staat 6e op de lijst van de Eastern Conference Frontcourt.


Waarom is het hilarisch dat Fall zo hoog staat op de ranglijst? Hij speelde 11 minuutjes mee voor de Boston Celtics, terwijl de rest van de lijst bestaat uit NBA-sterren. Fall is een rookie die met name opvalt vanwege zijn lengte. De basketballer is nu al een legende volgens veel supporters.


De kans dat Fall ook daadwerkelijk in de All-Star Game gaat spelen is behoorlijk klein. Stemmen van de fans worden namelijk maar voor 50 procent meegerekend in de uiteindelijke deelname. Verder beslissen NBA-spelers (25 procent) en journalisten (ook 25 procent) wie er mee gaan doen aan de wedstrijd tussen de sterren uit de Eastern- en Western Conference.

Fall maakt voornamelijk minuutjes in de G-League voor Maine Red Claws, het kleinere broertje van Boston Celtics.

Caruso in het westen erbij
Bij de Western Conference staat ook een opvallende naam: die van Alex Caruso. De two point guard van Los Angeles Lakers is evenals Fall een internetsenatie en heeft daarom zoveel stemmen gekregen. Ook hij moet waarschijnlijk genoegen nemen met een plekje voor de tv om de All-Star Game te zien.