Veel topploegen in NBA morsen punten

24 januari 2017

AFP

Maandagnacht hebben veel topploegen in de NBA punten gemorst. Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors en Houston Rockets verloren allemaal. San Antonio Spurs daarentegen wist wel te winnen en kwam zodoende een stap dichterbij naaste concurrent Golden State. Met nog 0.6 seconden te gaan schoot Dion Waiters een 3 punter binnen tegen de koploper.


Het werd uiteindelijk 105-102 in het voordeel van Miami Heat in de American Airlines Arena. Dat betekende de 7de nederlaag voor Golden State dit seizoen. Ondanks dat de 3 vedettes van de Warriors aardig op dreef waren, wist het team niet te winnen. Kevin Durant was goed voor 27 punten, Thompson en Curry voor respectievelijk 22 en 21. Bij de thuisploeg was Dion Waiters zoals gezegd de grote man, maar niet alleen door zijn 3 punter. Hij scoorde 33 punten.

Cleveland opnieuw niet goed
Bij regerend kampioen Cleveland Cavaliers gaat het de laatste weken niet meer zo eenvoudig. De ploeg van sterspeler van sterspeler LeBron James (goed voor 26 punten) verloor nipt van New Orleans Pelicans: 122-124.  Kyrie Irving maakte maar liefst 49 punten voor de uitploeg, maar dat was niet voldoende voor de overwinning. Bij de thuisploeg waren Terrence Jones en Jrue Holiday de belangrijkste spelers.

Rockets ook in de fout
Om de NBA-speelronde nog wat gekker te maken, besloot Milwaukee Bucks te winnen van Houston Rockets: 127-114. Daar was weinig op af te dingen, de thuisploeg was op alle fronten beter. Giannis Antetokounmpo de grote man met 31 punten, 7 rebounds en 3 assists.

San Antonio Spurs maakte geen fout en won met 112-86 van New York Nets. Hierdoor kroop het iets dichterbij Golden State Warriors, dat nu 38 keer won en 7 maal verloor. Spurs won er 35 en 9 keer als verliezer naar huis.