Uitblinkende NBA-ster schrijft krachtige boodschap op schoenen: ‘Stop vuurwapengeweld’ (video’s)

15 februari 2018

Getty

Donovan Mitchell was donderdagnacht de grote man van Utah Jazz. De guard leidde zijn goed draaiende ploeg niet alleen met 24 punten en 7 assists naar de winst op Phoenix Suns (107-97) en dus alweer de 11e op een rij. Ook liet hij van zich horen door een krachtige boodschap uit te dragen... via zijn schoenen.


Massamoord
De 21-jarige Mitchell had op beide schoenen uit protest iets geschreven tegen het vuurwapengeweld in Amerika. Enkele uren voor de wedstrijden kwamen er 17 mensen om in Parkland, Florida toen een oud-leerling van de betreffende school terugkeerde en in het rond begon te schieten. Daarbij raakten ook nog eens 15 mensen gewond.


Aandacht voor actie
'Stop vuurwapengeweld' stond op de ene schoenen. 'Bid voor Parkland', op de andere. Toen Mitchell na de pot gevraagd werd naar zijn redenen, gaf hij eerlijk antwoord. "Mijn moeder is lerares. Bovendien was ik in de buurt van de Sandy Hook-beschietingen (2012, red). Ik weet dat niet elke schietpartij hetzelfde is, maar met mijn moeder als leerkracht wetende dat het altijd kan gebeuren... maakt mij bang. Daar moet 'iets' aan gedaan worden. Bijzonder om te zien dat dat niet gebeurt, terwijl het keer op keer raak is."