Verkoop NBA-club aan ex-topman Microsoft gaat door

29 juli 2014

Verkoop NBA-club aan ex-topman Microsoft gaat door

LOS ANGELES - Een rechter in Californië heeft maandag in een voorlopig vonnis bepaald dat de verkoop van NBA-club Los Angeles Clippers aan voormalig Microsoft-topman Steve Ballmer mag doorgaan zonder toestemming van eigenaar Donald Sterling. De Amerikaanse vastgoedmagnaat (80) is sinds 1981 de baas van de befaamde basketbalclub. Ballmer wil het recordbedrag van 2 miljard dollar op tafel leggen voor de Clippers (1,5 miljard euro).

Volgens de rechter heeft Shelly Sterling, die al 58 jaar met haar man is getrouwd, het alleenrecht om de NBA-club aan Ballmer te verkopen nadat ze haar echtgenoot op medische gronden de zeggenschap over de bezittingen van de familie heeft laten ontnemen. Donald Sterling is door 2 artsen mentaal onbekwaam verklaard. Hij zou de eerste verschijnselen vertonen van de ziekte van Alzheimer.

Donald Sterling werd door de NBA in april levenslang geschorst vanwege racistische uitlatingen. Hij werd bovendien gedwongen om de LA Clippers te verkopen. Nadat hij eerst akkoord was gegaan met de verkoop, trok hij later zijn toestemming weer in.